Piano – och synthtillverkare i världen

Yamaha

Det japanska företaget Yamaha tillverkar både motorcyklar, båtmotorer, pianon och hemelektronik. Det är idag ett multinationellt företag som grundades redan 1887. Yamaha har varit mycket framgångsrikt och har nästan alltid varit världsledande tack vare sin effektiva marknadsföring och innovativa idéer som har gjort att man har behållit sin marknadsandel.

Företaget tillverkar både pianon, synthar, elgitarrer och andra instrument.

Moog Music

Som den mest kända synthtillverkare räknas förmodligen Moog Music. Trots företagets berg- och dalbana med både framgång och konkurs, har man dock några välkända modeller för synthar. Minimoog som lanserats och sedan gjorts om och nyanserats samt Little Phatty som är en lätt variant och enkel att ta med sig. Moog Music är speciellt inriktade på analoga synthar men har även skapat en version för Ipads.

Roland

Detta är precis som Yamaha, ett japanskt företag men specialiserar sig enbart på musikinstrument av alla dess slag. JP-8000 är en känd synth härifrån och deras pianon är skapade både för de klassiska konserterna, hemmabruk och professionella musiker. De säljer även många tillbehör som pedaler, stolar och förstärkare.