Flytta och frakta pianon och synthar

Att flytta ett piano eller en synth kanske verkar svårare än vad det faktiskt är. Med rätt redskap behöver det inte bli så tungt och ansträngande för kroppen som man lätt kan tro. Det kanske viktigaste redskapet att använda sig av när man flyttar ett piano eller en synth är en bärsele. Det krävs minst två personer för användning av en bärsele, men ju fler som hjälper till desto bättre. Utöver bärsele kan man använda sig av en platta med hjul som hjälper till och avlastar när man flyttar föremålet på en plan yta. Viktigt att tänka på är att man alltid ska hålla ryggen rak och använda sig av benen under hela lyftet. Fraktar man pianot eller synthen med en lastbil gäller det att man spänner fast föremålet ordentligt. Glöm inte att skydda pianot med exempelvis filtar eller bubbelplast. Den tuffaste biten är att flytta ett piano eller synth upp för trappor. Då krävs det att de som lyfter har god kommunikation och inte stressar upp för trapporna. Den som går först måste gå baklänges och styra föremålet korrekt samtidigt som den bakre personen står för styrkan i lyftet.

Enkelt att flytta ett piano eller synth

Som nämnts här ovan behöver det inte vara så krångligt eller tungt att med lite hjälp flytta sitt piano eller sin synth. Så istället för att göra sig av med sina äldre instrument kan man smidigt få med sig dem vid en flytt. Med tanke på att gamla instrument kan skapa stor glädje och att de ofta har ett symboliskt värde är det såklart tråkigt att göra sig av med dem. Även om man kanske inte spelar särskilt mycket på instrumentet passar det väldigt bra som inredning i ett hem. För att inte tala om när man har besök och vill imponera lite på sina vänner med sin musikaliska talang. Bärsele och emballage för att skydda sina instrument hittar man hos de flesta byggvaruhusen. Det går även utmärkt att beställa hem via nätet. Att få tag på alla redskap som behövs är nästan lika enkelt som att faktiskt flytta pianot eller synthen. Man kan även hyra eller låna utrustning från flyttfirmor eller liknande mot en liten betalning. Vilket sätt som är bäst att frakta just ert pianot eller synth på kan såklart variera.

Frakta med lastbil eller flyg?

Om man ska frakta ett piano eller synth är det en fördel om man har en större bil eller lastbil. Det är mycket svårare att ta pianot på ett flyg växjö stockholm än att köra E4:an med en lastbil. Den största skillnaden är såklart kostnaden som blir betydligt större om man väljer att frakta instrumentet via flyg. För att frakta ett piano eller synth mellan två städer krävs det ingen större lastbil utan det räcker gott och väl med storleken som är tillåten att köra med B-körkort. Dessutom kan man passa på att flytta med sig massvis med andra saker i samma vända då instrumenten inte tar upp hela lastbilen. Effektivt, tidssparande och ekonomiskt. Så ring en vän eller familjemedlem och be om lite hjälp så kommer flytten gå alldeles utmärkt. Men glöm inte bort att ta det lugnt och metodiskt och att skydda instrumenten vid frakten. Lycka till och ta det försiktigt!