Synth och piano – ta hjälp av internet

Om du är intresserad av att lära dig spela synth eller piano, eller bara fräscha upp dina kunskaper, finns det mycket hjälp och inspiration att hitta på internet. Om du går i tankar på att du skulle vilja lära dig spela ett instrument, kan du surfa runt och hitta den kunskap som du behöver för att börja spela. På internet kan du både hitta praktiska spellektioner och teorikunskap om instrument och musik, båda nödvändiga färdigheter för att utvecklas som musiker.

Synth eller piano?

Vilket instrument som du väljer att spela, beror på din musikstil och vilka tankar som du har med ditt spelande. Vare sig du vill lära dig synth eller piano, är båda instrumenten baserade på samma skalor och ackord, och om du kan det ena instrumentet, kommer du enklare att kunna lära dig och utvecklas på det andra. För många är pianots storlek och tyngd ett problem, men du hittar enkelt en kvalitativ flyttfirma i Stockholm som flyttar både piano och möbler åt dig, så köp det instrument som intresserar dig!

Utvecklas med internet

På vilka sätt kan du använda dig av internet för att utvecklas som musiker? Om du är mycket seriös med ditt musicerande bör du självklart också ta musiklektioner med en musiklärare. Det kan dock både vara dyrt och det är inte alltid som du har tillgång till en musiklärare, särskilt inte om du spelar ett mer ovanligt instrument. Oavsett om du tar musiklektioner eller inte, kan du ändå hitta mycket kunskap på nätet för att bli bättre på både piano och synth.

Det finns många musiker som skapar filmer, som de lägger upp på sin blogg och på youtube där du både kan lära dig spelgrunder, skalor, ackord och hela sånger. Vissa musiker spelar en låt och erbjuder gratis noter på arrangemanget, i alla fall för de lättare arrangemangen. Många gånger kan du behöva betala för noterna, men om du tycker om låten, är det väl värt pengarna då du både kan lyssna och se hur musikern spelar på pianot eller synthen, samtidigt som du också har noter till. Det finns också många musiker som lägger upp filmer där det visas vilken tangent som du ska trycka på för att spela låten. Det är många unga som lär sig spela synth och piano på det sättet. Det är ett bra sätt att börja med ett instrument, men samtidigt ger det inte frihet att kunna spela vilken låt man vill.

Idag kan du också ta lektioner via internet för både piano och synth. Ofta innebär det att du prenumererar på en tjänst, där du kan gå in och ta del av undervisningsfilmer när du vill. Vissa tjänster erbjuder också lärare över nätet. Ju mer du betalar, desto mer får du och du bör läsa recensioner från andra elever innan du betalar för lektionerna. Eftersom det kan vara svårare att ta lektioner online, är det klokt att tänka igenom sin egen inlärningsstil, så att du får ut så mycket som möjligt av undervisningen.